Betalen & verzenden
Bij ons betaal je veilig via je eigen bank, verzenden doen we met PostNL.
Puistjes en mee-eters zijn de reden dat veel mensen zich onzeker voelen over hun huid. Mee-eters zijn eigenlijk poriën die verstopt zitten, bijvoorbeeld door een talg of dode huidcellen. Mee-eters vindt je over het algemeen op het gezicht, op de rug, neus of oor. Op deze plaatsen zijn de poriën groter en ontstaat sneller een mee-eter. Deze zien er meestal uit als zwarte puntjes doordat de ophoping oxideert aan de lucht omdat het aan de oppervlakte ligt. Mee-eters komen voor bij zowel mannen als vrouwen, jong tot oud. Al wordt er over het algemeen aangenomen dat pubers er het meeste last van hebben.
Andere namen voor mee-eters zijn blackheads of gesloten comedonen.
Een mee-eter ontstaat over het algemeen door een ophoping van talg en dode huidcellen in de uitmonding van het haarzakje. Er kan een verschil gemaakt worden tussen gesloten comedonen ( mee-eters ) en open comedonen ( puistjes met een witte punt ). Over het algemeen is het zo dat een mee-eter een voorstadium is van een puistje als er niets aan wordt gedaan.
Hormonale veranderingen en ( make-up met ) minerale oliën kunnen het ontstaan van mee-eters verergeren. Make-up zelf is niet perse slecht voor de huid, maar wanneer make-up vermengd is met zweet en talg wel. Was dus altijd voor het slapen gaan de make-up van je gezicht of reinig deze met een gezichtsreiniger.
Mee-eters zijn eigenlijk de vetten van de huid vermengd de dode huidcellen die in je poriën vastzitten. Er zijn veel veel verschillende manieren om mee-eters effectief te verwijderen en zelfs te voorkomen. Maar om het heel simpel te zeggen: verwijder of verminder de dode huidcellen en verlaag de productie van talg / huidvetten.
Op deze pagina lees je een flink aantal tips over manieren om dit te bereiken.
De meeste mensen lopen niet graag met een ( wit ) puistje op hun gezicht rond en knijpen deze dan ook even snel uit als er een spiegel in de buurt is. Met vieze nagels knijpen je snel in het puistje, vegen het pus snel weg en halen er een papiertje langs. Maar door de bacteriëen op je vingers en onder je nagels kunnen flinke ontstekingen en littekens ontstaan. Ook als je nagels schoon zijn is het trouwens beter om deze niet te gebruiken bij het uitknijpen omdat je de huid zou kunnen beschadigen.
Een comedonenlepel is een klein stalen instrumentje waarmee je op een veilige, hygiënische en snelle manier puistjes en mee-eters kunt verwijderen. Comedonenlepels worden over het algemeen veel gebruikt door schoonheidsspecialisten en worden ook in onze webwinkel verkocht.
Een comedonenlepeltje een een kort staafje met aan de ene kant een scherp prikkertje en aan de andere kant een lusje. Met de scherpe kant kun je een puistje wat al wit is een klein prikje geven voordat je voorzichtig aan alle kanten van het puistje knijpt tot al het pus er uit is en er alleen nog maar bloed uit komt. Uitknijpen doe je bij voorkeur met schone handen met daaroverheen twee tissues of twee wattenstaafjes, al dan niet met antibacteriële crème. Zorg dat je van tevoren en na afloop je huid goed wast en maak de wond na afloop goed schoon.
Het lusje aan de andere kant van het lepeltje is te gebruiken om mee-eters te verwijderen. Zet het lusje over de mee-eter heen en druk zachtjes. Wanneer je te hard drukt en het instrument beweegt kan de huid beschadigen. Zo nodig kun je de comedonelepel nu voorzichtig, terwijl je nog steeds druk uitoefent, over de huid bewegen.
Zorg dat je de mee-eter verwijderd met een tissue of wattenstaafje en maak de comedonelepel na gebruik weer schoon maken met water en zeep of een beetje alcohol.
De kans dat littekens ontstaan bij het uitknijpen van puistjes is erg groot. Littekens zijn voor het leven. Natuurlijk kunnen ze een beetje wegtrekken in de loop der jaren, maar waarschijnlijk blijf je deze altijd zien. Doe jezelf en je huid een plezier en gebruik bijvoorbeeld een comedonenlepel bij het verwijderen van een puistje of mee-eter. Zo voorkom je zo veel mogelijk littekens.
Doordat talg wordt aangemaakt in opdracht van je hormonen kan het zijn dat je hier niets aan kunt doen. Een anticonceptie pil reguleert in veel gevallen wel de productie van talg. Het slikken van ‘de pil’ kan een afname van talgproductie betekenen, maar overleg altijd even met je huisarts. Ook al neemt vaak de talgproductie af, andere bijwerkingen van de pil kunnen dan weer minder fijn zijn. Meer informatie over “de pil” vindt je hier.
Bij ons betaal je veilig via je eigen bank, verzenden doen we met PostNL.
Vragen over de producten van Pilaten? Stel je vraag via email, telefoon, live chat of bekijk de veel gestelde vragen hier.
Bij elke bestelling ontvang je van ons een uitgebreide Nederlandse handleiding voor het gebruik van de producten.
Elke bestelling vanaf €50,- wordt helemaal gratis naar je toe gestuurd in Nederland en vanaf €60,- naar België.